Deze kleine gids is perfect voor iedereen die al bekend is met Amsterdam en die meer wil zien en feesten. Als je de bezienswaardigheden hebt gezien, de musea hebt bezocht en de geneugten van deze bruisende stad hebt meegemaakt – en je geniet van het slenteren, dan is Walk & Eat Amsterdam voor jou.

Voedingsschrijver Cecily Layzell heeft een luchtige kennismaking met de Nederlandse keuken en eetgewoontes, gecombineerd met verschillende wandelingen (waaronder een avondje uit), in en rond de hoofdstad. Elke wandeling neemt je mee naar een ander deel van de stad of verder weg naar het Noord-Hollandse Duinreservaat, met een overzicht van authentieke Nederlandse eetgelegenheden en drinkplaatsen.

Als je weinig tijd of energie hebt, zijn er 11 wandelingen van verschillende afstanden om uit te kiezen, maar niets dat het uithoudingsvermogen van berggeiten vereist. Layzell heeft zelfs de moeite genomen om aan het einde van elk hoofdstuk een traditioneel Nederlands recept op te nemen, wat de doodssteek had kunnen zijn (als je bekend bent met de normale Nederlandse keuken), maar dit voegt alleen maar charme toe aan een al aantrekkelijk boekje.

Er is genoeg nuttig advies over het plannen van je bezoek, inclusief nuttige transportinformatie en websites, maar ook een handige vertaling voor Nederlandse menu-items en alles wordt in een vrolijk en gemakkelijk leesbaar formaat gepresenteerd. Walk & Eat Amsterdam is een liefdevol onderzochte zakgids en de ideale reisgenoot voor langdurige bewoners en expats die op zoek zijn naar een nieuwe en eetbare dimensie voor een dagje uit in de hoofdstad.