Wat zijn de beste boeken over koffie? We hebben 112 van de beste boeken over koffie bekeken, beoordeeld en gerangschikt, zodat we die vraag konden beantwoorden! De beste 44 hebben we hieronder opgenoemd en kort beschreven. Laten we snel een kijkje nemen wat de beste boeken zijn.

Chicken Soup for the Coffee Lover’s Soul geschreven door Jack Canfield, Mark Victor Hansen en Theresa Peluso

Van het ontmoeten met een blind date tot het doorbrengen van tijd met familie en vrienden, elke ervaring kan je het beste serveren met koffie. In Chicken Soup for the Coffee Lover’s Soul lach je samen met anderen die geobsedeerd zijn door het bereiden van het “perfecte kopje”. Misschien herken je je zelfs in de bekentenissen van zoveel mensen die niet zonder hun favoriete dagelijkse drankje kunnen of willen.

Coffee and Cake geschreven door Rick Rodgers

Geniet van de perfecte kop koffie, aangevuld met verrukkelijke café traktaties. Coffee and Cake van Rick Rodgers – bekroonde kookleraar en auteur van meer dan 25 veelgeprezen kookboeken, waaronder de Seasonal Gatherings en 101 series – heeft een perfect geschenkboek voor liefhebbers van koffie gecreëerd. Hierin wordt de geschiedenis en cultuur van koffie gecombineerd met essentiële informatie over hoe je de koffie het beste in verschillende koffiemachines kunt zetten en heerlijke recepten voor gebak daarnaast kunt serveren.

Coffee Creations geschreven door Gwin Grogan Grimes

Coffee Creations geeft een frisse Westerse draai aan een oude favoriete smaak. Met 50 recepten, variërend van Coffee Fajita Marinade tot Cowboy Pinto Beans tot slimme vakantie-ideeën, is Coffee Creations de droom van een koffieliefhebber.

Coffee Gives me Super Powers geschreven door Ryoko Iwata

Als koffie de basis is van je voedselpiramide, dan is dit je boek. Geïnspireerd door de populaire website van Ryoko Iwata, I Love Coffee (en.ilovecoffee.jp). Coffee Gives Me Superpowers staat overvol met informatieve grafieken en leuke, interessante feiten over het geweldigste drankje op aarde geschreven door Ryoko, een Japanse koffieliefhebber die in Seattle woont. Het boek bevat de meest populaire stukken op de site, zoals “Your Brain on Beer vs. Coffee”, “10 Coffee Myths”, “The Best Time of Day to Drink Coffee (volgens de wetenschap),” en “10 Things You Probably didn’t Know about Caffeine,” plus 25 procent nieuw, origineel materiaal dat alleen in dit boek beschikbaar is…

Coffee Story: Ethiopia geschreven door Majka Burhardt

Het is de eenentwintigste eeuw en Ethiopië is in het mondiale bewustzijn zijn geschiedenis van droogte, hongersnood en oorlog aan het verliezen. Het doet dit door het erfgoed en het potentieel van zijn bepalende gewas, koffie, te omarmen. Een plant die meer dan drieduizend jaar geleden voor het eerst in de legende werd opgenomen en die nu tot de tien meest gewaardeerde producten ter wereld behoort. Coffee Story: Ethiopia is het verhaal van dat proces; een visueel en vertellend verhaal over kansen, hulpbronnen, onderwijs en traditie.

Coffee Talk: The Stimulating Story of the World’s Most Popular Brew geschreven door Morton Satin

Dit leuke en toch uitgebreide boek beschrijft hoe koffie de laatste tijd de magneet is geworden die mensen samenbrengt voor een pittige uitwisseling van informatie en ideeën. In de intellectuele hoofdsteden van de wereld zijn en blijven koffiehuizen de plaatsen waar veel mensen samenkomen om de laatste ontwikkelingen in de kunst, wetenschap en sociale filosofieën te bespreken. De auteur traceert ook de rijke en intrigerende geschiedenis van koffie en onthult zelfs de beste technieken voor het thuis koffie zetten. Bovendien verlevendigt hij zijn verhaal met informatie over de kunst van de barista, waaronder het World Barista Championship, waar rivaliserende barmedewerkers van over de hele wereld de hoogste kunstzinnigheid van het koffie zetten tonen. Rijk geïllustreerd, is dit prachtige en informatieve boek de perfecte aanvulling voor je volgende koffiepauze.

Beste boeken over koffie

Coffee With Tim Wendelboe geschreven door Tim Wendelboe

Het is een geweldig boek – interessant, beknopt, informatief en vol met mooie foto’s.

Dit is niet alleen een boek voor de koffieverzamelaar. We denken dat dit een geweldig boek is om te geven aan iemand die net aan zijn reis/interesse in koffie begint. Het is makkelijk te begrijpen, nuttig en zal zeker tot meer interesse leiden. Daarnaast is zijn erg Noorse mening over Kopi Loewak en de discussie over de “kwalitatieve robusta vs slechte arabica” erg grappig.

Het boek gaat uitgebreid in over het verbouwen, branden en zetten van koffie, en alles daar tussenin.

Coffee: A Comprehensive Guide to the Bean, the Beverage and the Industry geschreven door Robert W. Thurston

Coffee: A Comprehensive Guide to the Bean, the Beverage, and the Industry, biedt een definitieve gids voor de vele rijke dimensies van de koffieboon en de drank over de hele wereld. Toonaangevende experts uit het bedrijfsleven en de academische wereld denken na over de geschiedenis van koffie, de wereldwijde verspreiding, de teelt, de bereiding, de marketing en de milieu- en sociale aspecten van de koffie van vandaag. Ze bespreken bijvoorbeeld de impact van globalisering, de vele definities van biologische, directe handel en fair trade, de gezondheid van vrouwelijke boeren, de relaties tussen schaduw, vogels en koffie, het branden als kunst en wetenschap en waar winst wordt gemaakt in de keten. Aan de hand van interviews en het leven van mensen die in de industrie werken – van plukkers en branders tot koffiebarhouders en consumenten – brengt dit boek een meeslepende menselijke kant van het verhaal.

Coffee: A Guide to Buying, Brewing, and Enjoying geschreven door Kenneth Davids

Nu in zijn laatste herziene editie, Kenneth Davids’ uitgebreide en vermakelijke Coffee: A Guide to Buying, Brewing, and Enjoying blijft van onschatbare waarde voor iedereen die echt geniet van een goed kopje koffie. Het bevat bijgewerkte informatie en definities, een geschiedenis van de koffiecultuur, tips over het opslaan en bereiden, en andere essentiële adviezen om de koffie-ervaring te verbeteren. Koffieliefhebbers zullen deze levendige, complete gids over de fascinerende wereld van een van de populairste drankjes ter wereld.

Coffee: Growing, Processing, Sustainable Production geschreven door Jean Nicolas Wintgens

Koffie heeft meer te bieden dan dat. Koffie is niet alleen een prachtige boom met geurige bloemen, maar ook een cultuur, praktisch een religie voor een bepaalde elite en zeker een bron van inkomsten voor miljoenen mensen, rijk en arm. Koffieprofessionals over de hele wereld vinden de specifieke informatie die ze nodig hebben in dit rijk geïllustreerde en praktische werk om al hun vragen over de koffieplant te beantwoorden en hoe deze wordt geteeld, geoogst, verwerkt en verfijnd.

Espresso coffee, The Science of Quality geschreven door Andrea Illy

Geschreven door vooraanstaande koffietechnologiespecialisten in overleg met enkele van ‘s werelds grootste koffiefabrikanten. De tweede editie van de succesvolle Espresso Coffee zal opnieuw uitgebreid ingaan op de huidige stand van de chemie en technologie van espressokoffie. Er wordt uitgebreid ingegaan op onderwerpen als agronomie, verwerking van groene koffie, branden/malen, verpakken, percoleren en decafeïneertechnieken. Het biedt een uitgebreide bron voor degenen die geïnteresseerd zijn in de fundamentele noties van koffiekwaliteit; met een referentiepunt in de vorm van een gedetailleerde bibliografie om richting te geven aan de bredere literatuur.

Beste boeken over koffie tips

Espresso Extraction: Measurement and Mastery geschreven door Scott Rao

Espresso Extraction: Measurement and Mastery is de zeer technische opvolging van The Professional Barista’s Handbook. Barista’s die het eerdere werk van Scott onder de knie hebben gekregen, zullen genieten van het nieuwe materiaal en de vele originele ideeën van dit compacte ebook. EEMM onderzoekt onderwerpen zoals drukprofilering, portafilter ontwerp en geavanceerd gebruik van de koffie refractometer. Scott bespreekt ook het huidige populaire onderwerp van het produceren van heerlijke koffie bij extracties tot 23%, een idee dat hij in 2010 als eerste bedacht heeft.

I Love Coffee! Over 100 Easy and Delicious Coffee Drinks geschreven door Susan Zimmer

In I Love Coffee! deelt koffie-expert Susan Zimmer deskundig advies en technieken, van het bereiden van het perfecte kopje en het maken van een basis cappuccino zonder machine, tot de tips van een World Barista Latte Art Champion voor het creëren van meesterlijke latte art ontwerpen. Het zit vol met een schat aan koffiebegrip, van koffieboon tot kopje, met inbegrip van internationale koffiesoorten en bereidingstechnieken die het meest geschikt zijn voor een verscheidenheid aan voorkeuren. Dit alles wordt aangevuld met tal van probleemoplossende tips en prachtige foto’s waar je water van in je mond kracht.

Setting The Table: The Transforming Power of Hospitality In Business geschreven door Danny Meyer

Vijfenzeventig procent van alle nieuwe restaurantprojecten mislukken, en van de ondernemingen die wel overleven, worden er maar een paar echte iconen. Danny Meyer begon Union Square Cafe toen hij 27 was, met een goed idee en hoopvolle investeerders. Hij is nu mede-eigenaar van een restaurant imperium. Hoe deed hij dat? Hoe versloeg hij de kansen in een van de zwaarste beroepen? In dit baanbrekende boek deelt Danny de lessen die hij heeft geleerd bij het ontwikkelen van de dynamische filosofie die hij ‘Enlightened Hospitality’ noemt. De principes van die filosofie, die zowel de nadruk leggen op sterke interne relaties als op klanttevredenheid, zijn van toepassing op iedereen die in elk bedrijf werkt. Of je nu een manager, een directeur of een ober bent, het verhaal en de filosofie van Danny zullen je helpen om effectiever en productiever te worden, terwijl je je begrip en waardering voor goed uitgevoerd werk versterkt.

Setting Up and Managing Your Own Coffee Bar: How to Open a Coffee Bar That Actually Lasts and Makes Money geschreven door John Richardson & Hugh Gilmartin

Dit boek is een opsomming van hun ervaring van de vele tientallen koffie- en broodjeszaken die zij zowel persoonlijk als voor klanten hebben geopend. Het is gebaseerd op de ‘Great Formula’ die ze hebben gecreëerd binnen hun eigen bedrijf en hun adviespraktijk, die zich richt op: PASSIE – Geloof dat je de beste koffie en de beste broodjes in je omgeving produceert. PRODUCT – Creëer en verfijn sterproducten die mensen de ‘reden’ geven om te kopen. MENSEN – Aantrekken, trainen en behouden van geweldig personeel. MARKETING – Word marketeer, met voorbeelden van goede marketing in actie. SYSTEMEN – Maak systemen zodat je niet alles zelf doet. GELD – Maak winst, want anders zal je bedrijf het niet volhouden.

Met advies over locaties, het werven van financiële middelen en het opstellen van een duidelijk marketingplan, stelt deze leuke, maar zeer praktische en gedetailleerde handleiding je in staat om een koffie- of broodjeszaak te openen die daadwerkelijk duurzaam is en geld oplevert.

Starbucks Passion for Coffee: A Starbucks Coffee Cookbook geschreven door Dave Olsen, John Phillip Carroll en Lora Brody

Biedt recepten, bereidingstips en serveersuggesties voor koffie in al zijn vormen, met feiten over de geschiedenis en de teelt ervan.

Beste koffieboeken tips

The Coffee Book: Anatomy of an Industry from Crop to the Last Drop geschreven door Gregory Dicum

Een recent bijgewerkte editie van de beste introductie van een van ‘s werelds populairste producten. The Coffee Book zit vol met feiten, cijfers, strips en commentaar over koffie vanaf het eerste gebruik in Ethiopië in de zesde eeuw tot de opkomst van Starbucks en de opkomst van Fair Trade koffie in de eenentwintigste eeuw. Het boek verkent het proces van verbouwen, oogsten en branden van koffieboon tot kopje. Ontdek de sociale geschiedenis van de cafégemeenschap van de eerste koffiehuizen in Constantinopel tot aan de beatnikparadijzen in Berkeley en Greenwich Village.

Het dramatische verhaal van de internationale handel en speculatie met hoge inzetten voor een product dat hele nationale economieën kan maken of breken wordt verteld. Het onderzoekt ook de belangrijkste spelers in de sector en laat zien hoe zij de kwaliteit van de boon systematisch hebben verlaagd en hoe zij een geliefd product hebben veranderd in een handelsartikel en levensstijl, waardoor het leven van miljoenen boeren over de hele wereld wordt geruïneerd.

The Coffee Roaster’s Companion Book geschreven door Scott Rao

De Coffee Roaster’s Companion is ‘s werelds eerste professionele boek over hoe je koffie brandt. Scott Rao heeft veel van ‘s werelds beste branders geraadpleegd, en nu heeft hij zijn expertise gestoken in een boek dat toegankelijk is voor koffiebranders overal ter wereld. Geen enkele serieuze koffiebrander kan zonder dit boek. Scott Rao is de auteur van verschillende geweldige koffieboeken, waaronder: The Professional Barista’s Handbook Everything But Espresso en Espresso Extraction: Measurement and Mastery.

The Coffee Trader geschreven door David Liss

Amsterdam, 1659: Op ‘s werelds eerste grondstoffenbeurs worden in een oogwenk fortuinen gewonnen en verloren. Miguel Lienzo, een scherpzinnige handelaar in de hechte Portugese Joodse gemeenschap van de stad, weet dit maar al te goed. Ooit behoorde Miguel tot de meest benijdenswaardige kooplieden van de stad, maar hij heeft plotseling alles verloren. Nu, verpauperd en vernederd, woonachtig in de ondergelopen kelder van zijn jongere broer, moet Miguel een manier vinden om zijn rijkdom en reputatie te herstellen.

The Complete Idiot’s Guide to Starting and Running a Coffee Bar geschreven door Susan Gilbert, W. Eric Martin en Linda Formichelli

Dit is een stap-voor-stap handleiding om te realiseren wat voor veel mensen een gekoesterde droom is: het openen van een succesvolle koffiebar. De Complete Idiot’s Guide to Starting and Running a Coffee Bar bevat informatie over hoe het echt is om achter de toonbank te werken en informatie over alles, van hoe je een bedrijfsplan kunt maken tot hoe je de drankjes kunt maken en hoe je ze kunt prijzen.

Het East India Company Book of Coffee geschreven door Antony Wild

De populairste drankje ter wereld heeft een ontstuimige rit gemaakt naar zijn huidige positie van roem en fortuin – afwisselend verboden en gevierd, voorgeschreven door artsen en verboden door priesters, het verhaal van koffie is bezaaid met bedrog, misleiding en regelrechte diefstal. The East India Company Book of Coffee illustreert de kleurrijke geschiedenis van de koffie en geeft nuttige tips over het kiezen van de beste koffie en interessante recepten van over de hele wereld. Vol fascinerende anekdotes en weinig bekende feiten is dit een boek van onschatbare waarde voor iedereen die meer wil weten over hun favoriete bonen.

Boeken over koffie

The Joy of Coffee geschreven door Corby Kummer

In deze herziene en bijgewerkte editie van de meest populaire koffiehandleiding reist Corby Kummer door het land en over de wereld om je de meest recente informatie te geven die je nodig hebt om thuis een goede kop koffie te zetten. De beste bonen en hoe ze te kopen en op te slaan. De koffiemolen die essentieel is voor geweldige koffie. Uitgebreide rapporten over het bereiden van espresso en de apparatuur en tips over hoe je er het beste uit kunt halen, met foto’s van de huidige modellen. Een complete, actuele lijst van bronnen over bonen, apparatuur en Fair Trade organisaties.

The Social Life of Coffee: The Emergence of the British Coffeehouse geschreven door Brian Cowan

Wat heeft de Britten er in de zeventiende eeuw toe aangezet om buitenlandse koffiedrinkgewoonten in te voeren? Waarom is er een geheel nieuwe sociale instelling, het koffiehuis, ontstaan als primaire plaats voor de consumptie van deze nieuwe drank? In dit levendige boek zoekt Brian Cowan de antwoorden op deze vragen in de bijzonder Britse combinatie van nieuwsgierigheid, commercie en burgermaatschappij. Cowan geeft het definitieve verslag van de oorsprong van het koffiedrinken en de koffiehuismaatschappij en geeft daarmee een nieuwe vorm aan ons begrip van de commerciële en consumentenrevoluties in Groot-Brittannië tijdens de lange Stuart eeuw.

The Various Flavours Of Coffee geschreven door Anthony Capella

Sensueel, verrassend, rijk historisch detail gecombineerd met een heerlijk speelse noot: “The Various Flavours of Coffee” is wederom een geweldig boek van de befaamde auteur van “The Food of Love” en “The Wedding Officer”. Het is 1895. Robert Wallis accepteert een opdracht van koffiehandelaar Samuel Pinker om de verschillende smaken van koffie te categoriseren – en ontmoet de vrijdenkende dochters van Pinker; Philomenia, Ada en Emily. Terwijl de romantiek met Emily tot bloei komt, beseft Robert dat de muze en het huwelijk misschien toch niet onverenigbaar zijn. Verzonden naar Abyssinia om zijn fortuin te maken in de koffiehandel, raakt hij geobsedeerd door het slavenmeisje Fikre. Hij besluit het geld dat hij heeft gespaard te gebruiken om haar van haar eigenaar te kopen – een beslissing die niet alleen zijn eigen leven zal veranderen, maar ook het leven van de drie Pinker zusters….

The World Encyclopedia of Coffee geschreven door Mary Banks, Christine McFadden en Catherine Atkinson

Ontdek de vele verschillende toepassingen van koffie, van aromatische drank tot onmisbaar ingrediënt in de keuken. Leer de geschiedenis van koffie kennen onder het genot van een kopje koffie en misschien wel een biscotti.

Boeken over koffie tips

Brewing Justice: Fair Trade Coffee, Sustainability and Survival geschreven door Daniel Jaffee

Eerlijke handel is een snelgroeiende alternatieve markt die bedoeld is om kleine boeren overal ter wereld betere prijzen en meer sociale rechtvaardigheid te bieden. Maar werkt het? Deze levendige studie van koffieboeren in Mexico biedt het eerste grondige onderzoek naar de sociale, economische en milieuvoordelen van eerlijke handel. Op basis van uitgebreid onderzoek in de inheemse gemeenschappen van Zapotec in de staat Oaxaca volgt Brewing Justice de leden van de coöperatie Michiza, waarvan de biologische koffie wordt verkocht op de internationale fairtrade markt. Het vergelijkt deze families met de conventionele boerenfamilies in dezelfde regio, die afhankelijk zijn van lokale tussenpersonen en kwetsbaar zijn voor de schommelingen op de wereldmarkt voor koffie.

Het boek, geschreven in een duidelijke en toegankelijke stijl, neemt de lezers mee in het leven van deze koffiegezinnen en hun gemeenschappen en biedt een genuanceerde analyse van zowel de effecten van eerlijke handel op het dagelijks leven als de grenzen van de impact ervan. Brewing Justice schetst een duidelijk beeld van de complexe dynamiek van de fairtrade markt en de relatie met de wereldeconomie. Aan de hand van interviews met tientallen fairtrade leiders verkent het boek ook de veranderende politiek van deze internationale beweging, inclusief de uitdagingen van de intrede van transnationale bedrijven in het fairtrade systeem. Tot slot worden aanbevelingen gedaan om de integriteit van de eerlijke handel te versterken en te beschermen.

Coffee Flavor Chemistry geschreven door Ivon Flament

Dit is het eerste uitgebreide overzicht van de koffiesmaakchemie dat volledig gewijd is aan smaakcomponenten en geeft het belang weer van analytische technieken voor de kwaliteitscontrole van het oogsten, branden, opslaan en distribueren van voedingsmiddelen.

Coffee Life in Japan geschreven door Merry I. White

Dit fascinerende boek (deels etnografie, deels memoir) volgt de levendige cafégemeenschap van Japan gedurende honderddertig jaar. Merry White traceert de Japanse koffiegekte vanaf het begin van de twintigste eeuw, toen Japan hielp om de Braziliaanse koffie-industrie op gang te brengen, tot op de dag van vandaag, als een unieke Japanse manier met koffieoppervlak in Europa en Amerika. Het boek van White gaat in op thema’s als geslacht, privacy, perfectionisme en urbanisme.

Ze laat zien hoe koffie en koffieruimtes centraal hebben gestaan in de vorming van Japanse opvattingen over het gebruik van de openbare ruimte, sociale verandering, moderniteit en plezier. White beschrijft hoe het café in Japan, vanaf het begin in 1888, een plek is geweest om nieuwe ideeën en experimenten in denken, gedrag, seksualiteit, kleding en smaak te ontdekken. Het is de plek waar een persoon sociaal, artistiek of filosofisch betrokken of politiek vocaal kan zijn. Het is ook een stedelijke oase, waar men in het openbaar privé kan zijn.

Interessante boeken over koffie

Coffee: A Dark History geschreven door Antony Wild

Een Europese koffiehandelaar volgt de geschiedenis van een toonaangevend handelsartikel in de wereldhandel. Zijn bittere perspectief omvat de rol van koffie in de slavenhandel, revoluties, de ballingschap van Napoleon, het fenomeen Starbucks en de huidige mondiale economie, waaronder de fairtradebeweging. Een illustratie laat het verstorende spinnenweb van koffie zien – krachtiger dan marihuana. Gezien zijn beroep is het verrassend dat Wild het onderzoek naar de positieve gezondheidseffecten van koffie negeert.

How to Make Coffee: The Science Behind the Bean geschreven door Lani Kingston

How to Make Coffee biedt een diepgaande kijk op de kunst en wetenschap achter de boon. Leer de anatomie van koffie; de chemie van cafeïne; de beste manier om de bonen te branden, te vermalen en te bereiden tot hun maximale smaak; en welke gadgets je echt nodig hebt. Met geïllustreerde, stap-voor-stap instructies. How to Make Coffee is voor de persoon die geen genoegen wil nemen met minder dan het perfecte kopje.

The Art and Craft of Coffee: An Enthousiast’s Guide to Selecting, Roasting, and Brewing Exquisite Coffee geschreven door Kevin Sinnott

Er is geen andere drank die je een betere manier geeft om de wereld rond te reizen dan koffie. Je kunt letterlijk de vulkanische lava uit Sumatra proeven, de kruidenvelden van India ruiken en je geest naar de Colombiaanse bergtoppen brengen in je ochtendkopje joe. The Art and Craft of Coffee laat je zien hoe je het meeste uit je koffie kunt halen, van vers gebrande boon tot handgemaakt drankje.

The Curious Barista’s Guide to Coffee geschreven door Tristan Stephenson

De ultieme gids voor de geschiedenis, wetenschap en gemeenschap achter koffie. Hier verkent Tristan Stephenson de oorsprong van koffie, de reis rond de wereld en de culturele invloed ervan. In een hoofdstuk over het verbouwen, branden en beoordelen van koffie wordt dieper ingegaan op het groei- en oogstproces, de evolutie van de koffiebrander en de wetenschap achter de vele smaken van koffie. Er is ook advies over het kopen van koffie, het begrijpen van de verschillen tussen espresso blends en single origin koffie, verpakking en opslag.

Vervolgens stappen we over naar espresso en gaan we aan de slag met het malen en bereiden van dranken op basis van espresso, waaronder de latte, cappuccino, flat white en macchiato, evenals het gieten van latte art en het toevoegen van chocolade, suiker en siropen. ‘Other Brewing Methods’ toont een selectie van klassieke bereidingstechnieken die de koffie naar je keukentafel brengen, van de mokkapot en cafetière tot filter en sifonapparaten. Tot slot vind je in het gedeelte ‘Enjoying Coffee’, 25 recepten voor koffiedranken en gebakken lekkernijen om ze mee te serveren. Van ijs tot Iers, van espressomartini’s tot koffiebier, dit is een essentiële bundel voor de koffieliefhebber.

Interessante boeken over koffie tips

The Infinite Emotions of Coffee geschreven door Alon Y. Halevy

De Infinite Emotions of Coffee biedt een eigentijds prisma van de drank die zo veel personen op de wereld elke ochtend als vanzelfsprekend beschouwen. Technopreneur Halevy reist naar meer dan 30 landen op zes continenten om te laten zien hoe koffie gevormd en beïnvloed wordt door verschillende culturen door de eeuwenlange reis van de boon van verstrooiing, intriges, verwikkelingen, opwekking, romantiek en passie. Met meer dan drie jaar veldonderzoek, meer dan 180 kleurenfoto’s en rijk geïllustreerde infografieken, is dit boek een meeslepende ervaring die de blijvende allure van koffie en de genuanceerde emoties van zowel traditioneel gebonden als avant-garde caféculturen tot leven brengt.

Geschreven in een boeiend verhaal, vermaakt dit reisverhaal zich door middel van talrijke koffiegerelateerde verhalen uit de hele wereld. Het viert alle onderdelen van het onlosmakelijk met elkaar verbonden wereldwijde koffie-ecosysteem, van telers, importeurs en branders tot barista’s en consumenten. Lezers zullen meer te weten komen over de rijke, mysterieuze en vaak amusante geschiedenis van koffie; ontdek de nieuwste teeltlocaties van koffie en de complexe problemen waar de koffie-industrie vandaag de dag mee te maken heeft; en maak kennis met het wereldwijde netwerk van inspirerende en gepassioneerde professionals, wiens niet aflatende streven naar uitmuntendheid koffie naar ongekende kwaliteitsniveaus drijft.

Pour You Heart Into It: How Starbucks Built A Company One Cup At A Time geschreven door Howard Schultz

Het succes van Starbucks Coffee Company is een van de meest verbazingwekkende zakelijke verhalen in decennia. Wat begon als één winkel aan de waterkant van Seattle is uitgegroeid tot een bedrijf met meer dan zestienhonderd winkels wereldwijd en een nieuwe die elke werkdag opent. Net zo opmerkelijk als deze ongelooflijke groei is het feit dat Starbucks erin geslaagd is om haar gerenommeerde toewijding aan productkwaliteit en medewerkerstevredenheid te behouden.

The Birth of Coffee geschreven door Daniel Lorenzetti, Linda Rice Lorenzetti

Een eenvoudig kopje koffie: Miljoenen mensen begroeten de ochtend, nemen een pauze of eindigen een maaltijd met dit donkere drankje. In deze korte momenten zijn de rijke smaak en het diepe aroma van koffie eenvoudige genoegens die zonder enige twijfel worden geaccepteerd, hoewel weinigen van ons ooit de oorsprong van dit steeds populairdere drankje in overweging nemen.

Toch worden 25 miljoen mensen wakker en denken ze na over koffie, niet alleen als onderdeel van hun ochtendroutine, maar als het geheel van hun werkdag. In The Birth of Coffee verkennen Daniel Lorenzetti en Linda Rice Lorenzetti de diepgaande invloed van koffie op mensen in koffieproducerende landen. De welsprekende tekst en sprekende foto’s van de Lorenzettis, die vier continenten beslaan, leggen de plaatsen vast waar koffie meer is dan een populair drankje, maar een macht in de politiek, de economie en de geschiedenis.

Interessante koffieboeken

The Devil’s Cup: A History of the World According to Coffee geschreven door Stewart Lee Allen

In dit boeiende boek trekt Stewart Lee Allen driekwart van de wereld rond op een gecafeïneerde zoektocht naar een antwoord op deze diepgaande vragen: Heeft de komst van koffie geleid tot een verlichte westerse beschaving? Is koffie inderdaad de substantie die de geschiedenis drijft? Van de klifdorpen in Zuid-Jemen, waar achthonderd jaar geleden voor het eerst koffiebonen werden verbouwd, tot een koffiehuis in Calcutta, de drinkplaats voor twee van de drie Nobelprijswinnaars van India. Van de Parijse salons en cafés waar de Franse Revolutie werd geboren, tot de restaurants langs de weg en de ketenrestaurants van de V.S., waar iets dat op bruin water lijkt al koffie is. Allen bewijst dat de wereld lang voor het internet al bedraad was. En wie de kracht van koffie ontkent (namelijk theedrinkers) doet dat op eigen risico.

The Professional Barista’s Handbook geschreven door Scott Rao

DOOR DE AUTEUR: Toen ik veertien jaar geleden in de koffiebranche begon, las ik elk boek dat ik over koffie kon vinden. Na het lezen van al die boeken had ik echter het gevoel dat ik niet veel geleerd had over het bereiden van koffie. Mijn koffiebibliotheek stond vol met kleurrijke beschrijvingen van bereidingsstijlen, groeiregio’s en recepten, met een paar bijna onleesbare wetenschappelijke boeken ertussen. Ik zou al die boeken hebben ingeruild voor één serieus, praktisch boek met relevante informatie over koffie maken in een café. Veertien jaar later heb ik dat boek nog steeds niet gevonden. Ik weet dat veel andere professionals en ook een aantal obsessieve niet-professionals graag datzelfde boek zouden willen vinden waar ik naar op zoek was. Dit boek is mijn poging om het hun te geven.

Coffee Obsession geschreven door Anette Moldvaer

In Coffee Obsession maken we een reis door de koffieproducerende landen over de hele wereld en worden de verschillende stijlen, smaken en technieken gepresenteerd die gebruikt worden om het perfecte kopje te bereiden. We verkennen hoe koffie in elke regio van boon tot kopje komt en wat dat betekent voor het eindproduct.

Left Coast Roast: A Guide to the Best Coffee and Roasters from San Francisco to Seattle geschreven door Hanna Neuschwander

Left Coast Roast is een met cafeïne gevulde handleiding over 55 belangrijke bedrijven in Washington, Oregon en Noord-Californië. Van kleine ambachtelijke branders als Heart, Coava en Kuma en historische iconen als Peet’s en Starbucks, tot snel groeiende winkels als Portland’s Stumptown en San Francisco’s Blue Bottle. Profielen beschrijven de achtergrond van elk bedrijf, de geschiedenis van het branden en de stijl, en leggen uit hoe je ze kunt bezoeken en bonen kunt bestellen om thuis te bereiden.

Interessante koffieboeken tips

Everything But Espresso geschreven door Scott Rao

Scott Rao bespreekt alle andere vormen van koffie zetten en geeft ze hun verdiende aandacht. Uitgesplitst in drie hoofdonderdelen, en ondersteund door een grondige naslagwerk bibliografie voor mensen die meer willen lezen, behandelt Everything but Espresso het volgende. Deel één: Koffie-extractie, dosering en methoden om de smaak te verbeteren door het veranderen van de parameters voor het zetten van koffie. Deel twee: Hoe bereik je een optimale smaak via verschillende bereidingswijzen (zoals filter, druk, trekken en vacuümpot). Deel drie: Goede waterchemie en bonenopslag. Als je ofwel een espressoliefhebber bent die verder wil kijken of iemand die zijn oude drukpot koestert, is dit boek de definitieve handleiding voor het maken van het beste drankje thuis.

The Blue Bottle Craftle of Coffee: Growing, Roasting and Drinking, with Recipes geschreven door James Freeman

Blue Bottle Coffee Company is al snel uitgegroeid tot een van de bekendste branders van Amerika. Beroemd om zijn complexe en smaakvolle koffies, Blue Bottle verrast zijn toegewijde klanten met heerlijke filterkoffie, verrukkelijke espresso en gespecialiseerde bereidingswijzen.

Maar nu de koffieproductie geavanceerder wordt met gespecialiseerde extractietechnieken en Japanse koffiegadgets, kunnen de nieuwe ambachtelijke koffies buiten bereik lijken. The Blue Bottle Craft of Coffee legt deze nieuwe wereld van boer tot kopje uit, waarbij de overvloed aan beschikbare bonen en de ingewikkelde stappen die nodig zijn om pure koffie van over de hele wereld te vinden worden verkend. James Freeman, oprichter van Blue Bottle, begeleidt je bij het bereiden van het perfecte kopje koffie. Hij maakt daarbij gebruik van uiteenlopende methoden zoals French Press, filter, sifon en nog veel meer om de beste smaak te produceren.

Uncommon Grounds: The History of Coffee and How It Transformed Our World geschreven door Mark Pendergrast

Uncommon Grounds vertelt het verhaal van koffie vanaf de ontdekking op een heuvel in het oude Abessinië tot de komst van Starbucks. In deze bijgewerkte editie van het klassieke werk bespreekt Mark Pendergrast de dramatische veranderingen in de koffiecultuur van de afgelopen tien jaar. Van de desastreuze “Koffiecrisis” die de wereldprijzen deed dalen tot de opkomst van de Fair Trade-beweging en de ” third-wave” van kwaliteit-geobsedeerde koffiekenners. Terwijl de koffiecultuur zich blijft uitbreiden, blijft Uncommon Grounds meer dan ooit een briljante en vermakelijke handleiding voor de stromingen van een van ‘s werelds favoriete dranken.

The World Atlas of Coffee: From Beans to Brewing – Coffees Explored, Explained and Enjoyed geschreven door James Hoffmann

De World Atlas of Coffee neemt de lezer mee op een wereldwijde reis door koffieproducerende landen en presenteert de koffieboon in kleurenfoto’s en beknopte, informatieve tekst. Het toont de oorsprong van koffie. Waar de koffie wordt verbouwd, de mensen die de koffie verbouwen, en de culturen waarin koffie een manier van leven is. En de wereld van consumptie – verwerking, kwaliteit, de consument en de moderne cultuur van koffie.

God in a Cup: The Obsessive Quest for the Perfect Coffee geschreven door Michaele Weissman

Kan een kopje koffie het gezicht van God onthullen? Kan het de heilige graal worden van de hedendaagse ridders die dapper zijn in een meedogenloze zoektocht naar perfectie? Kan het de wereld veranderen? Deze vragen zijn niet retorisch. Wanneer zeer gewaardeerde koffiebonen op een veiling verkochten worden voor enorme bedragen verkocht worden, kan er van alles gebeuren.

Koffieboeken

Dit zijn volgens ons de boeken die iedere koffieliefhebber moet lezen. Heb je titels ter aanvulling? Laat dan zeker hieronder een reactie achter!